Merkel ‘zeer ontevreden’ met stembusuitslag

05 september 2016Leestijd: 1 minuut

HANGZHOU (ANP) – De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zich maandag ,,zeer ontevreden” betoond over de uitslag van de deelstaatverkiezingen in Mecklenburg-Vorpommern. Haar CDU werd daar rechts voorbijgestreefd door de relatief jonge partij Alternative für Deutschland en eindigde op de derde plaats.

Merkel, bij de G20 in Hangzhou in China, stelde dat de federale politiek die van de deelstaat klaarblijkelijk overschaduwde. Zij erkende dat haar beleid om vluchtelingen te verwelkomen een belangrijke rol heeft gespeeld. ,,Maar ik blijf erbij dat wij de juiste beslissingen hebben genomen.”

Het is nu zaak het vertrouwen van de kiezers terug te winnen, voegde Merkel eraan toe. Zij zei dat Duitsland er al aan werkt om de toestroom van nieuwe asielzoekers af te remmen. Belangrijk is dat asielzoekers die geen recht hebben te blijven, gerepatrieerd worden.