Man overleden na schietpartij tijdens protest

23 september 2016Leestijd: 1 minuut

CHARLOTTE (ANP) – Een man die was neergeschoten tijdens een betoging tegen politiegeweld in Charlotte (North Carolina), is overleden in het ziekenhuis. De 26-jarige Justin Carr was naar verluidt in zijn hoofd geschoten, berichtte de Charlotte Observer.

Het is volgens de lokale krant nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de schietpartij. De politie wil niet zeggen of al een verdachte in beeld is. De gemeente Charlotte liet eerder wel weten dat het fatale schot in elk geval niet is gelost door de politie.

Een inwoner van Charlotte verklaarde tegenover persbureau Reuters dat Carr voor hem stond toen hij werd geraakt. ,,Ik dacht eerst dat het niet dodelijk was, omdat de politie aan het schieten was met rubberen kogels”, aldus de getuige.

Omstanders zouden het slachtoffer enkele minuten op de grond hebben laten liggen voordat ze hem omdraaiden. Er bleek bloed uit zijn hoofd te komen.