Griekse politie pakt relschoppende migranten

23 september 2016Leestijd: 1 minuut

ATHENE (ANP) – In een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Chios is een groep asielzoekers opgepakt. De voornamelijk Algerijnse migranten gooiden met stenen, sloegen de inventaris van het kamp kort en klein en vernielden de auto van een staflid, tot de oproerpolitie daaraan een einde maakte.

Bij de ongeregeldheden raakten vier mensen gewond. De relschoppers hadden volgens de Griekse krant Kathimerini stevig gedronken. Een aantal andere kampbewoners vroeg de leiding tevergeefs om overplaatsing naar een veiliger kamp.

Op de Griekse eilanden die grote aantallen asielzoekers herbergen is het al geruime tijd onrustig. Eerder deze week brandde een groot deel van een vluchtelingenkamp op Lesbos af na gevechten tussen verschillende groepen migranten. Donderdagmiddag werd een hoogbejaarde eilander gearresteerd die zich met een jachtgeweer in de aanslag voor de ingang van het kamp had geposteerd en de bewoners uitmaakte voor alles wat mooi en lelijk is.