Gesprek Poetin en Obama in China

05 september 2016Leestijd: 1 minuut

HANGZHOU (ANP/RTR/DPA) – De Amerikaanse president Barack Obama en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin zijn maandag in de marge van de economische top van de G20 in het Chinese Hangzhou bij elkaar gekomen voor een gesprek.

Eerder werd bekend dat overleg tussen de ministers van Buitenlandse Zaken John Kerry en Sergej Lavrov niet tot overeenstemming had geleid over Syrië. De twee diplomaten probeerden een staakt-het-vuren tot stand te brengen tussen de regering van de Syrische president Bashar al-Assad en gematigde rebellengroepen, om humanitaire hulp mogelijk te maken aan honderdduizenden burgers. Amerikaanse diplomaten willen niet zeggen op welke punten overeenstemming is uitgebleven.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.