Drie vrouwen opgepakt wegens ‘bomauto’

08 september 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – De Franse politie heeft donderdagavond drie vrouwen gearresteerd in verband met de ‘bomauto’ die werd aangetroffen in de buurt van de Notre-Dame. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve worden ze verdacht van het voorbereiden van een aanslag. ,,Zij waren geradicaliseerd, fanatiek en naar alle waarschijnlijkheid bezig met het beramen van een gewelddaad op korte termijn”.

Tijdens de aanhouding stak een van de verdachten met een mes in op een politieagent. Ze raakte gewond door een politiekogel.

De antiterroristenbrigade trof zaterdag op de Quai de Montebello een auto zonder nummerplaten aan met zeven gascilinders erin, maar maakte dat woensdag pas bekend. Het voertuig bleek eigendom van een man die op een lijst met potentiële terreurverdachten staat. Hij is ook opgepakt.