Cruz gaat op Trump stemmen

23 september 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – Ted Cruz blijft op het ‘vertrouwde nest’. De Republikeinse senator van Texas, die het in de voorverkiezing voor het Amerikaans presidentschap moest afleggen tegen Donald Trump, heeft vrijdag gezegd dat hij in november op zijn voormalig rivaal zal stemmen.

Verscheidene leden van de Grand Old Party (GOP) twijfelen openlijk aan de capaciteiten van de New Yorkse vastgoedmagnaat en overwegen de Democratische kandidate Hillary Clinton te steunen. Deze lag in de laatste peiling van Reuters/Ipsos, die vrijdag werd gepubliceerd, 4 procent voor op Trump. Deze kan als nu zou worden gestemd rekenen op 37 procent, Clinton op 41.

Kiezers die het nog niet weten neigen volgens het deze week gehouden onderzoek iets meer naar Trump dan naar Clinton. Het eerste grote debat tussen de twee is maandag in Hempstead.