Clinton en Trump nek-aan-nek

25 september 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – Aan de vooravond van hun eerste televisiedebat liggen Democrate Hillary Clinton en Republikein Donald Trump nek-aan-nek in de peilingen voor de verkiezingen voor het presidentschap. Clinton weet 46 procent van de Amerikanen achter zich, Trump kan rekenen op 44 procent.

Uit de peiling van de krant The Washington Post en het tv-programma ABC News blijkt dat de geregistreerde kiezers het tweetal evenveel stemmen geven: ieder 41 procent. In de Verenigde Staten moeten kiesgerechtigden zich eerst registreren voor ze daadwerkelijk een stem mogen uitbrengen.

De kandidaat van de Libertarian Party, Gary Johnson, blijft in de twee peilingen steken op respectievelijk 5 en 7 procent. De kandidaat van de Green Party, Jill Stein, komt nog lager uit, 1 en 2 procent. Dit tweetal mag niet meedoen aan het tv-debat. Clinton en Trump treden maandagavond op tv aan voor het tweegesprek waar veel Amerikanen reikhalzend naar uitzien.