‘Bespaar werksters Hongkong ramen lappen’

23 september 2016Leestijd: 1 minuut

HONGKONG (ANP) – De Filipijnen roepen werkgevers in Hongkong op hun Filipijnse personeel het ramen zemen voortaan te besparen. Dit jaar vielen in de Chinese metropool al meerdere werksters tijdens de gevaarlijke klus te pletter, stelt een belangenvereniging van huishoudelijk personeel.

Hongkong telt ongeveer 180.000 Filipijnse dienstmeisjes en veel hoogbouw. Vorige maand vond een 35-jarige Filipijnse de dood toen ze naar beneden stortte bij het lappen van de ramen van haar werkgever. Ze zou al de vierde zijn dit jaar. Uitzendbureaus voor huishoudelijk personeel willen de taak niet laten vervallen en zien meer in extra voorlichting over veiligheidsvoorschriften, meldt de South China Morning Post.

Volgens de Filipijnse viceconsul Alex Vallespin wil de regering in Manilla het bestuur van Hongkong nu vragen werkgevers te verbieden hun personeel de ramen te laten zemen.