45 mensen vast in kabelbaan Mont Blanc

08 september 2016Leestijd: 1 minuut

LYON (ANP) – In een kabelbaan bij de Mont Blanc zitten op dit moment 45 mensen vast. De kabelwagen met 110 inzittenden kwam donderdag stil te hangen tussen twee bergtoppen. Vier helikopters zorgden ervoor dat 65 mensen gered konden worden voordat de nacht inviel.

De Franse minister van Binnenlandse zaken Bernard Cazeneuve zei in een verklaring dat er nog 45 mensen vastzitten. Het zou gaan om een technisch incident van de kabel maar de minister gaf verder geen details. Franse media meldden dat de kabelbaan stopte omdat de kabels door de wind verstrikt raakten.

Het gaat om een ritje van vijf kilometer tussen de Aiguille du Midi en de Helbronner. Het tochtje tussen de Alpenreuzen aan de Frans-Italiaanse grens duurt normaal gesproken 35 minuten en is op een hoogte van meer dan 3000 meter. De inzittenden zitten sinds donderdag 17.30 uur vast. Zij zijn inmiddels via helikopters voorzien van dekens en eten. Reddingswerkers blijven de hele nacht bij de kabelbaan.