Verkiezingen Britse Labourleider begonnen

22 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP/RTR) – De stembiljetten voor de leiderschapsverkiezing van Labour zijn maandag verstuurd naar de partijleden. Daarmee is de verkiezing officieel begonnen. Eind september wordt duidelijk of Jeremy Corbyn voorman van de partij blijft of dat zijn tegenstander Owen Smith de nieuwe leider is.

De Schotse leider van de Britse oppositiepartij, Kezia Dugdale, deed maandag nog een oproep om niet op Jeremy Corbyn te stemmen. Eerder deden andere kopstukken van Labour dit al, zoals de burgemeester van Londen, Sadiq Khan. Dugdale zei dat ,,je niet moet stemmen op een man die alleen tegen zijn eigen volgelingen spreekt, in plaats van tegen het hele land”.

Hoewel Corbyn volgens de peilingen nog steeds de gedoodverfde leider is van Labour, zijn steeds meer mensen ervan overtuigd dat zijn linkse visie de partij op langere termijn de das om zal doen.