buitenland

Turkse oppositieleider ongedeerd na aanval

25 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

ANKARA (ANP/RTR) – Een konvooi van de Turkse oppositieleider Kemal Kilicdaroglu is donderdag onder vuur genomen.

De politicus bleef ongedeerd bij het vuurgevecht, die plaats had nabij Savsat in de provincie Artvin. Kilicdaroglu werd beschermd door lijfwachten. De leider van de republikeinse volkspartij (CHP) bezocht het noordoosten van het land. ,,Maak je geen zorgen over ons. We zijn oké. We zijn in veilig gebied”, zei Kilicdaroglu tegen nieuwszender NTV.

De minister van binnenlandse zaken in Turkije, Efkan Ala, meldde dat bij het vuurgevecht drie mensen gewond zijn geraakt. Er is een klopjacht gestart op de daders. De aanval wordt door de Turkse autoriteiten toegeschreven aan de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK).

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.