Zes gijzelaars restaurant Dhaka dood

02 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DHAKA (ANP/RTR/DPA) – Bij de beëindiging van een gijzeling in een restaurant in de hoofdstad van Bangladesh, Dhaka, zijn zaterdag zes gijzelaars gedood. Zeker dertien anderen zijn door de commando’s gered, aldus de autoriteiten. De inval in het restaurant in de chique wijk Gulshan waar veel ambassades zijn, volgde op twaalf uren van spanning.

Pogingen om de zes tot tien daders tot onderhandelingen te bewegen, zijn mislukt, melden media in Dhaka. Daarom is besloten de gijzeling bij zonsopgang door commando’s te laten beëindigen. Ook zes gijzelnemers zijn gedood. De politie doorzoekt de omgeving om te kijken of er daders zijn ontkomen.

De daders bestormden vrijdagavond het restaurant Holey Artisan Bakery en hielden circa twintig mensen vast, onder wie Italianen, Indiërs en Japanners. De aanval in Dhaka is opgeëist door terreurgroep Islamistische Staat.