Tientallen slachtoffers bij offensief Aleppo

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ALEPPO (ANP) – Rebellen in Syrië hebben dinsdag opnieuw de aanval geopend op delen van de stad Aleppo die in handen zijn van de regering. Zeker acht mensen kwamen daarbij om het leven en tientallen mensen raakten gewond, meldt de BBC.

Het offensief volgt nadat het Syrische leger de enige toegangsweg tot het deel van de stad dat in handen is van de rebellen had ingenomen. De 250.000 tot 300.000 mensen in dat deel van Aleppo dreigen daardoor van de buitenwereld te worden afgesloten.

Het Syrische leger bestookte de rebellen daarop met luchtaanvallen. Volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten zijn daarbij ten minste 27 mensen om het leven gekomen. De afgelopen dagen vonden tientallen mensen al de dood na hevige gevechten in Aleppo.