SPD-leider wil Britten Duits paspoort geven

02 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP) – De leider van de Duitse sociaaldemocraten, vicekanselier Sigmar Gabriel, heeft zaterdag gezegd dat jonge Britten op het continent het staatsburgerschap van het land waar ze wonen zou moeten worden aangeboden. Gabriel sprak op een ‘Europacongres’ van zijn partij, de SPD, over het Britse referendum waarin op 23 juni een kleine meerderheid voor het vertrek uit de Europese Unie (brexit) stemde.

Dat de brexit-aanhang een meerderheid behaalde, was vooral het gevolg van stemmen van oudere mensen in Engeland, uitgezonderd het pro-Europese Londen. Gabriel zei dat ,,de jonge Britten beter dan de snobs van de elite weten dat het om hun toekomst gaat”. Gabriel wil niet dat Europa alle bruggen ophaalt, maar dat Europa gaat kijken wat het nu voor de jonge Britten die in Europa wonen, studeren of werken kan doen om rechtszekerheid te garanderen.