Sanders schaart zich achter Clinton

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De Democraten Hillary Clinton en Bernie Sanders voeren dinsdag voor het eerst samen campagne voor de presidentsverkiezingen in november. Clintons en Sanders’ medewerkers hebben maandag meegedeeld dat de twee in Portsmouth in de staat New Hampshire gezamenlijk optreden. Ze zullen beklemtonen dat eensgezindheid het land verder helpt en dat de economie voor iedereen moet functioneren en niet alleen voor de elite aan de top.

De linkse Sanders was eerder ook in de race om de presidentskandidaat van de Democratische partij te worden, maar hij moest het afleggen tegen Clinton. Sanders heeft officieel nog steeds geen steun uitgesproken voor Clinton, maar hij zou dat dinsdag in een school in Portsmouth wel doen. Sanders heeft eerder al gezegd dat er op Clinton moet worden gestemd om de omstreden Republikeinse kandidaat Donald Trump te verslaan.

De Democraten kiezen formeel op het partijcongres van 25 tot 28 juli in Philadelphia de presidentskandidaat. De presidentsverkiezingen zijn 8 november.