Kritiek op ‘vlucht’ Britse politici

05 juli 2016Leestijd: 1 minuut

STRAATSBURG (ANP) – Het vertrek van Britse politici na het brexitreferendum kon dinsdag op forse kritiek rekenen in het Europees Parlement. ,,De een na de ander verdwijnt van het toneel. Ik heb daar geen begrip voor, ik dacht dat de politici die voor de brexit waren toch een plan zouden hebben’’, zei voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker.

,,Patriotten nemen geen ontslag als het moeilijk wordt, maar blijven”, aldus Juncker. Hij verwees naar Boris Johnson die vorige week afzag van de kandidatuur voor het Britse premierschap en de dinsdag teruggetreden UKIP-leider Nigel Farage. Farage is overigens nog wel Europarlementariër, maar ontbrak dinsdag bij het debat.

Guy Verhofstadt, leider van de liberalen in het parlement, sprak van ,,ratten die het zinkende schip verlaten’’. ,,Shockerend en onverantwoord.’’ Hij doelde ook op het aangekondigde vertrek van de Britse premier David Cameron.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.