Kritiek op ‘vlucht’ Britse politici

05 juli 2016Leestijd: 1 minuut

STRAATSBURG (ANP) – Het vertrek van Britse politici na het brexitreferendum kon dinsdag op forse kritiek rekenen in het Europees Parlement. ,,De een na de ander verdwijnt van het toneel. Ik heb daar geen begrip voor, ik dacht dat de politici die voor de brexit waren toch een plan zouden hebben’’, zei voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker.

,,Patriotten nemen geen ontslag als het moeilijk wordt, maar blijven”, aldus Juncker. Hij verwees naar Boris Johnson die vorige week afzag van de kandidatuur voor het Britse premierschap en de dinsdag teruggetreden UKIP-leider Nigel Farage. Farage is overigens nog wel Europarlementariër, maar ontbrak dinsdag bij het debat.

Guy Verhofstadt, leider van de liberalen in het parlement, sprak van ,,ratten die het zinkende schip verlaten’’. ,,Shockerend en onverantwoord.’’ Hij doelde ook op het aangekondigde vertrek van de Britse premier David Cameron.