‘Black Panthers’ willen gewapend protesteren

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

CLEVELAND (ANP) – Leden van de ‘New Black Panther Party’ willen, als dat tenminste wettelijk is toegestaan in Ohio, wapens meebrengen naar Cleveland om zich te verdedigen als dat nodig is. Ze gaan er volgende week demonstreren voorafgaand aan de Republikeinse conventie.

,,Als het ons vrijstaat wapens te dragen in die staat, dan maken we gebruik van ons recht volgens het tweede amendement omdat andere groeperingen gedreigd hebben ook aanwezig te zijn met kwade bedoelingen tegen ons”, zei voorzitter Hashim Nzinga dinsdag. De overheid in Ohio bevestigde dat demonstranten met een vergunning een vuurwapen bij zich mogen hebben.

Nzinga veroordeelde het doodschieten van de vijf politieagenten in Dallas. Hij bezwoer dat zijn partij niets te maken heeft met het ,,verschrikkelijke bloedbad” dat een veteraan vorige week aanrichtte.