Aanval op huis vicepresident Z-Sudan

10 juli 2016Leestijd: 1 minuut

JUBA (ANP/RTR) – Het huis van de Zuid-Sudanese vicepresident en voormalige rebellenleider Riek Machar is zondag aangevallen door aanhangers van president Salva Kiir. Dat heeft een woordvoerder van Machar gezegd. De hoofdstad Juba is al dagen het toneel van geweld.

,,Dokter Machars residentie werd vandaag twee keer aangevallen, onder meer met tanks en gevechtshelikopters”, zei de woordvoerder. ,,Helikopters van Kiirs kamp vielen de residentie twee keer aan.”

Gevechten tussen aanhangers van Kiir en Machar hebben sinds donderdag aan zeker 272 mensen het leven gekost, onder wie 33 burgers, zei een bron bij de regering zondag. Veel burgers zijn naar een lokale basis van de Verenigde Naties gevlucht. Waarnemers zijn bang dat de burgeroorlog, die in 2013 uitbrak nadat Kiir Machar de laan uit had gestuurd, weer in alle hevigheid zal oplaaien. Kiir en Machar tekenden juist onlangs een overeenkomst die een einde aan het geweld moest maken.