Trump breekt met omstreden campagneleider

20 juni 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De gedoodverfde Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump maakt niet langer gebruik van de diensten van zijn omstreden campagneleider Corey Lewandowski. Dat meldt de New York Times.

Lewandowski had een moeizame verhouding met de pers en kwam in opspraak door een handgemeen met een verslaggeefster tijdens de voorverkiezingen. Ook met de Republikeinse partijtop kon hij moeilijk overweg.

Trump en zijn staf willen, nu de strijd om de Republikeinse nominatie is beslecht en het tweegevecht met de Democrate Hillary Clinton nadert, de koers van de campagne verleggen, zei een ingewijde tegen de Amerikaanse krant. Trump wil de partij rond zijn kandidatuur verenigen en heeft daarvoor volgens de bron medewerkers met andere talenten nodig.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.