‘Terreurverdachte opgepakt in Verviers’

25 juni 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Speciale antiterreureenheden van de Belgische politie hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een twintigjarige terreurverdachte gearresteerd. De man zou zichzelf zondag hebben willen opblazen tijdens de EK-voetbalwedstrijd van België tegen Hongarije, op een plek waar fans de wedstrijd zouden volgen op een groot scherm. Dat heeft de Franstalige televisiezender RTL gemeld op zijn website.

VTM Nieuws meldde dat ook in Doornik een terreurverdachte is opgepakt. Volgens VTM Nieuws kunnen de verdachten niet gekoppeld worden aan bestaande terrorismedossiers en is er mogelijk sprake van een nieuwe terreurcel.

In Verviers bij Luik rolde de politie begin vorig jaar een terreurcel op. Die groep zou onder leiding hebben gestaan van Abdelhamid Abaaoud, die betrokken was bij de terreuraanslagen in Parijs in november en kort daarna werd doodgeschoten door de Franse politie.