Speciale zitting EU-parlement over brexit

24 juni 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Het Europees parlement houdt dinsdag in Brussel een speciale zitting over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Dat is voordat de EU-leiders bijeenkomen.

Parlementsvoorzitter Martin Schulz herinnerde er in een verklaring dinsdagmorgen in Brussel aan dat het parlement volgens het EU-verdrag volledig betrokken is bij ‘de scheiding’.

Schulz wil ook zo snel mogelijk weten wat het voor het begin van de onderhandelingen over de toekomstige relatie met het Verenigd Koninkrijk betekent dat de Britse premier David Cameron pas in oktober vertrekt en de onderhandelingen wil overlaten aan zijn opvolger.

Hij wees op de noodzaak van ,,stabiliteit in deze turbulente tijden” en het belang om ,,vooral de eurozone te beschermen tegen wat nu al gaande is op de beurzen”. Het nieuws over de brexit zorgde vrijdag voor paniek op de Aziatische en Europese beurzen.