Paus vindt dat homo’s excuses verdienen

26 juni 2016Leestijd: 1 minuut

ROME (ANP) – Paus Franciscus vindt dat christenen en de Rooms-Katholieke Kerk de homoseksuelen om vergiffenis zouden moeten vragen voor de manier waarop zij zijn behandeld. Hetzelfde geldt volgens de paus voor vrouwen, voor kinderarbeid en voor het zegenen van allerlei wapens door geestelijken in het verleden.

De kerkvorst sprak zondagavond aan boord van een vliegtuig traditiegetrouw met verslaggevers na een van zijn reizen. Hij keerde terug uit Armenië, waar hij drie dagen op bezoek was.

De opmerking van Franciscus over de vergiffenis aan homoseksuelen, volgde op een vraag over een Duitse kardinaal die onlangs hetzelfde had gezegd. De paus was het er helemaal mee eens. Hij keek bedroefd toen het gesprek ging over de recente aanslag op de gayclub in het Amerikaanse Orlando. Daar vonden 49 mensen de dood. Discriminatie van homo’s is volgens de paus uit den boze. ,,Ze verdienen respect”, zei hij