Opnieuw scherpe daling toerisme Tunesië

27 juni 2016Leestijd: 1 minuut

TUNIS (ANP/RTR) – Het aantal buitenlandse toeristen naar Tunesië is in de eerste helft van dit jaar opnieuw sterk gedaald. Dit blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers, een jaar nadat een terrorist 38 mensen had doodgeschoten in het Noord-Afrikaanse land.

De schutter doodde zijn slachtoffers, voornamelijk Britse vakantiegangers, op een strand bij de badplaats Sousse op 26 juni 2015. De aanslag betekende tevens een zware slag voor de economische zeer belangrijke toeristische sector. De aanval kwam drie maanden nadat gewapende mannen al 21 toeristen hadden gedood bij het Bardomuseum in de hoofdstad Tunis. Terreurbeweging Islamitische Staat eiste beide aanslagen op.

Uit de gegevens van het ministerie van Toerisme blijkt dat het aantal buitenlandse toeristen in de eerste zes maanden van dit jaar met 21,5 procent is gedaald vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.