Onderzoek naar fatale crash met wagen Tesla

30 juni 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse autoriteiten starten een vooronderzoek naar een fataal ongeval met een Model S-auto van Tesla. Het voertuig reed volgens het bedrijf op de automatische piloot toen het op een aanhangwagen botste. De bestuurder kwam daarbij om het leven.

De Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA liet donderdag weten te gaan kijken naar het ,,ontwerp en het functioneren van de rijhulpsystemen die werden gebruikt op het moment van de crash”. Die vond op 7 mei plaats in Florida.

Volgens autoproducent Tesla is het ongeval het gevolg van ,,extreem zeldzame” omstandigheden. ,,De automatische piloot noch de bestuurder zag de witte kant van de aanhangwagen van een tractor tegen een fel verlichte lucht, dus er werd niet geremd”, aldus het bedrijf.