Mogelijk brokstuk MH370 gevonden in Tanzania

25 juni 2016Leestijd: 1 minuut

KUALA LUMPUR (ANP) – In Tanzania is een nieuw brokstuk aangespoeld dat mogelijk afkomstig is van de verdwenen vlucht MH370 van Malaysia Airlines. Het gaat om een groot onderdeel, maar ,,alleen als bevestigd is dat het van een Boeing 777 is, sturen we een team om te onderzoeken of het van MH370 is”, zei minister van Verkeer Liow tiong Lai tegen het Maleisische persbureau Bernama.

Op het Franse eiland Réunion, in Zuid-Afrika en in Mozambique zijn al onderdelen gevonden die waarschijnlijk aan het in maart 2014 verdwenen vliegtuig toebehoorden. Tassen en andere persoonlijke voorwerpen die onlangs in Madagaskar aanspoelden behoorden volgens Liow niet tot MH370.

De Boeing met 239 inzittenden verdween tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Volgens onderzoekers schakelde iemand opzettelijk de transponder uit alvorens de koers te wijzigen. Het staat vrijwel vast dat het toestel nog duizenden kilometers doorvloog alvorens in de Indische Oceaan te verdwijnen.