Merkel waarschuwt voor verdere afbrokkeling

28 juni 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP) – De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft dinsdag in een regeringsverklaring na het Britse referendum over brexit gewaarschuwd voor een verdere afbrokkeling van de EU. Ze riep de lidstaten op de rijen te sluiten.

,,Het is belangrijk om nu naar voren te kijken en er alles aan te doen de juiste conclusies te trekken en aansluitend alle noodzakelijke beslissingen te nemen”, aldus Merkel. Elk voorstel om de EU uit deze crisis te halen is welkom, zei de bondskanselier. ,,Elk voorstel daarentegen dat de wil om er uit te stappen zal versterken, heeft echter onvoorziene gevolgen. En zou Europa verder verdelen.”

Merkel zei zich daar tegen te zullen verzetten. ,,Ik zie goede mogelijkheden dat dit ons zal lukken.”