‘Kiezers lieten zich niets voorschrijven’

24 juni 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Voorzitter van het brexit-kamp, Gisela Stuart, kijkt met tevredenheid naar de uitslag van het referendum over de vraag of Groot-Brittannië in de EU moet blijven. Ze is opgewonden dat mensen zich niets hebben laten voorschrijven door de gevestigde orde.

,,Ik denk dat het nu een verantwoordelijkheid is voor ons als politici om te handelen in het beste belang van het land. Dus blijf rustig, neem doordachte stappen maar zet het proces in werking”, aldus de Labour-parlementariër Stuart.

Groot-Brittannië zal zich volgens haar niet isoleren van de buitenwereld. ,,We zullen werken met Europese partners, we zullen net als voorheen op internationaal niveau blijven werken. Het is simpelweg de democratische (EU-)bestuursstructuur die we hebben verworpen. Het is niet de blik naar buiten die we hebben verworpen.”