Hunt werpt zich op als opvolger Cameron

28 juni 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – De Britse minister van Gezondheidszorg Jeremy Hunt heeft zichzelf opgeworpen als mogelijke kandidaat om David Cameron op te volgens als premier van Groot-Brittannië en als leider van de Conservatieve partij. Hij kondigde op de Britse televisie aan ,,te overwegen” om het op te nemen tegen Boris Johnson, meldden Britse media dinsdag.

Hunt, voorstander van het in de EU blijven, suggereerde ook dat er een nieuw referendum moet komen. Dat zou dan moeten worden gehouden nadat Groot-Brittannië een nieuwe overeenkomst met de EU heeft gesloten waarin het onder andere wel blijft meedoen aan de vrije handel binnen de unie. Over die overeenkomst moet het Britse volk zich dan uitspreken, vindt Hunt. Hij kondigde aan voor het middaguur donderdag te beslissen of hij zich kandidaat stelt.