Gijzelnemer bioscoop was 19-jarige Duitser

24 juni 2016Leestijd: 1 minuut

VIERNHEIM (ANP/DPA) – De gijzelnemer bij de bioscoop in het Duitse Viernheim was een negentienjarige in Mannheim geboren Duitser. Hij woonde in het noorden van Duitsland, zeiden de autoriteiten in Darmstadt vrijdag.

Hij had donderdagmiddag in een bioscoopcomplex in Viernheim, niet ver van Mannheim, vier medewerkers en veertien bezoekers in gijzeling genomen en bedreigde hen. Onder de gegijzelden waren ook kinderen. De gijzelnemer had naar verluidt alarmpistolen en dummiegranaten bij zich.

Het motief van de man is nog steeds onduidelijk. Aanwijzingen voor een politieke of terroristische achtergrond zijn er vooralsnog niet.

De negentienjarige kwam donderdag rond half drie gemaskerd het bioscoopcomplex binnen. Hij werd later gedood door de politie. Alle gijzelaars bleven ongedeerd.