Corbyn negeert motie van wantrouwen

28 juni 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Partijleider Jeremy Corbyn heeft dinsdag een motie van wantrouwen die werd ingediend en massaal gesteund door ontevreden Labour-parlementariërs naast zich neergelegd. Hij zei niet te willen opstappen. ,,Ik ben democratisch gekozen als leider van onze partij ter wille van een nieuwe politiek door 60 procent van de Labour-leden en aanhangers. Ik wil hen niet in de steek laten door nu te vertrekken”, zei hij. ,,Deze stemming door parlementsleden is niet legitiem.”

Volgens partijbronnen wilden liefst 172 collega’s afscheid nemen van Corbyn, slechts veertig bleven achter hem staan. De uitgesproken linkse voorman van Labour kwam onder vuur te liggen omdat hij in de brexitdiscussie te weinig zichtbaar zou zijn geweest en onvoldoende campagne heeft gevoerd voor een langer verblijf van Groot-Brittannië in de Europese Unie. Zijn tegenstanders zien hem geen verkiezing winnen.