Clinton loopt verder uit op Trump

25 juni 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – Hillary Clinton heeft de voorsprong op haar rivaal Donald Trump verder vergroot, zo blijkt uit een nieuwe peiling van Reuters/Ipsos. De Democrate zou nu ruim 46 procent van de Amerikaanse kiezers achter zich krijgen, terwijl de Republikeinse kandidaat Trump het met 13 procent minder moet doen. Afgelopen dinsdag was het verschil nog 9 procent.

Na de schietpartij in Orlando wist Trump zijn achterstand te verkleinen door te hameren op zijn verkiezingsbelofte moslim-immigranten uit de Verenigde Staten te weren. De opleving in de peilingen voor de New Yorkse vastgoedmiljardair blijkt nu maar tijdelijk te zijn geweest. Clinton heeft weer dezelfde score als voor de aanval in Florida, waarbij dader Omar Mateen 49 mensen doodschoot.

Van de stemgerechtigde Amerikanen heeft 20 procent nog geen keuze gemaakt, blijkt verder uit de peiling.