Baas beruchte ‘Ndrangheta in Italië opgepakt

26 juni 2016Leestijd: 1 minuut

ROME (ANP) – Een van de meestgezochte criminelen van Italië is na twee decennia opgepakt. Premier Matteo Renzi maakte de arrestatie van ‘Ndrangheta-baas Ernesto Fazzalari zondag bekend. ,,Een mooie zondag!”, begon Renzi zijn bericht op Facebook.

Fazzalari (46) werd door een speciaal geformeerde politie- en legermacht van zijn bed gelicht op het platteland van Calabrië. In die Zuid-Italiaanse regio ontstond de criminele organisatie waar hij de baas van was eind negentiende eeuw. Fazzalari werd gezocht voor moord, doodslag en een waslijst aan andere delicten. In 1999 werd hij bij verstek veroordeeld tot levenslange celstraf voor zijn rol in een bittere strijd tussen criminele bendes waarbij tientallen doden vielen.

Volgens premier Renzi was Fazzalari een van de gevaarlijkste criminelen van heel Europa. Slechts een man staat in Italië hoger op de lijst van meestgezochte misdadigers: de Siciliaanse maffiabaas Matteo Messina Denaro.