Verkeer Zaventem muurvast door controles

11 april 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL/LIJNDEN (ANP) – Wie vanaf luchthaven Zaventem bij Brussel gaat vliegen, doet er verstandig aan ruim op tijd van huis te gaan. Met dat advies komt de VerkeersInformatieDienst (VID) maandag. Door intensieve politiecontroles staat het verkeer er muurvast nu het aantal vluchten vanaf Zaventem weer toeneemt.

Op 22 maart kwamen 32 mensen om het leven door aanslagen op de luchthaven en metrostation Maalbeek. Daarna is de beveiliging flink opgeschroefd.

,,Elke auto wordt onderworpen aan een strenge controle en het openbaar vervoer is nog beperkt”, aldus de VID. ,,Door file op de A201, de toegangsweg naar de luchthaven, krijgen reizigers te maken met minimaal anderhalf uur vertraging. Diverse passagiers verlaten auto of taxi en gaan te voet verder.”

Vrijdagochtend waren er ook al flinke vertragingen. In het weekend waren de verkeersproblemen te overzien. Brussels Airport raadt mensen aan om zeker drie uur van tevoren op de luchthaven aanwezig te zijn.