Ruim 120 miljoen tegen hongersnood Ethiopië

08 april 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Ethiopië krijgt 122,5 miljoen euro van de Europese Commissie om een dreigende hongersnood af te wenden. De humanitaire situatie in het Afrikaanse land verslechtert snel door de droogte die het klimaatverschijnsel El Niño veroorzaakt.

Met meer dan 10 miljoen mensen die vechten om voedsel te vinden is de humanitaire situatie erg zorgelijk, aldus EU-commissaris Christos Stylianides (Humanitaire hulp). Het Europese hulppakket is vooral gericht op de kwetsbaarste groepen.

Stylianides, zijn collega Neven Mimica (Ontwikkelingssamenwerking) en enkele andere commissarissen zijn deze week in Ethiopië voor overleg met de Afrikaanse Unie. Zij bezochten vrijdag een van de meest getroffen gebieden.

El Niño kan leiden tot overstromingen door hevige regenval of juist tot enorme droogte, zoals in Ethiopië.