President Argentinië plaatst vermogen in trust

08 april 2016Leestijd: 1 minuut

BUENOS AIRES (ANP) – De Argentijnse president Mauricio Macri gaat zijn vermogen onderbrengen in een trust. Macri doet dit in reactie op de kritiek die ontstond na publicatie van de zogeheten Panama Papers. Daaruit bleek dat hij de directeur is van twee bedrijven die zijn gevestigd in Panama.

In een toespraak in het presidentiële paleis van Argentinië ging Macri donderdag (lokale tijd) in op het verzoek van een openbaar aanklager, die pleitte voor een onderzoek de banden van de president met de bedrijven. ,,Ik heb niets te verbergen’’, aldus het staatshoofd. ,,Ik ben klaar voor elke rechter die informatie van mij vraagt over wat ik zeg.’’

Macri, die vier maanden geleden aantrad, is bezig met een economisch hervormingsprogramma en het verstevigen van zijn macht.