Peiling: kleine meerderheid voor Brexit

26 april 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP/RTR) – Een kleine meerderheid van de Britten is nu voor een Brexit, waarbij Groot-Brittannië uit de Europese Unie treedt. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerde peiling van ICM Unlimited.

Van de kiezers is 46 procent voor een zogeheten Brexit, tegen 44 procent die vindt dat Groot-Brittannië in het 28 leden tellende EU-blok moet blijven. De enquête is uitgevoerd in de periode tussen 22 en 24 april tijdens het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama. Die riep het land op deel te blijven uitmaken van de EU. Op 23 juni houdt Groot-Brittannië een referendum over het lidmaatschap.

Half april was 38 procent van de Britten voor een Brexit, terwijl 39 procent in de EU wilde blijven. Omdat veel kiezers het nog niet weten, kan de uitslag van het referendum nog alle kanten op gaan.