Pakistaanse gangsters doden zes agenten

14 april 2016Leestijd: 1 minuut

LAHORE (ANP) – Pakistaanse gangsters hebben donderdag zes politieagenten doodgeschoten. Ze houden volgens de autoriteiten 24 gijzelaars gevangen, onder wie ook leden van de politie. Dat was het resultaat van een verrassingsaanval op hun schuilplaats op een eilandje in de welvarende provincie Punjab.

Een leger veiligheidsfunctionarissen, onder wie naast politiemensen ook paramilitairen, probeert al dagenlang de misdaadbende uit te schakelen en hun toevluchtsoord te ontmantelen, met wisselend succes. ,,De politie heeft vier topcriminelen van de Chotu Gang gedood en acht verwond. Aan onze kant zijn zes dodelijke slachtoffers te betreuren en zeven gewonden”, aldus politiewoordvoerster Nabeela Ghazanfar.

Bendeleider Ghulam Rasool, bijgenaamd Chotu, wordt verantwoordelijk gehouden voor honderden ontvoeringen, moorden en roofovervallen.