Originele teksten Freddie Mercury op veiling

20 april 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Een notitieschrift van wijlen Freddie Mercury, zanger van de Britse popgroep Queen, wordt binnenkort in Londen geveild. In het notitieboek staan onder andere met de hand geschreven teksten voor nummers als Too Much Love Will Kill You en The Show Must Go On.

Mercury gebruikte het schrift bijna drie jaar. De teksten van de negentien nummers in het boek zijn ook deels door de andere bandleden geschreven.

The Show Must Go On was de laatste single die werd uitgegeven bij leven van Mercury, die aan aids leed. Bij de opnamen kon Mercury nog nauwelijks lopen. De single kwam op 14 oktober 1991 uit en zes weken later bezweek Mercury op 45-jarige leeftijd.

De opbrengst van het boekje wordt door veilinghuis Bonhams geschat op omgerekend 63.000 tot 90.000 euro. De veiling is op 29 juni.