Merkel, Tusk en Timmermans bezoeken Nizip

23 april 2016Leestijd: 1 minuut

NIZIP (ANP/DPA) – Angela Merkel heeft zaterdag onder de strengste veiligheidsmaatregelen een bezoek gebracht aan het vluchtelingenkamp van Nizip, in het zuidoosten van Turkije bij de Syrische grens. De Duitse bondskanselier heeft zich daar met EU-president Donald Tusk, Frans Timmermans, de vicevoorzitter van de Europese Commissie, en de Turkse premier Ahmet Davutoglu een beeld gevormd van de opvang.

Het gezelschap werd vanaf het vliegveld van Gaziantep begeleid door drie legerhelikopters. Bij aankomst kregen Merkel en Davutoglu bloemen van in traditionele dracht gestoken vluchtelingen. De EU trekt de komende jaren volgens de afspraak met Turkije miljarden euro’s uit om de mensen die het oorlogsgeweld zijn ontvlucht te helpen en hun kinderen naar school te sturen. De ellende en de uitzichtloosheid in de opvangkampen zijn de reden dat de mensen naar Europa willen.