Leger Somalië vernietigt kampen al-Shabaab

07 april 2016Leestijd: 1 minuut

MOGADISHU (ANP) – Somalische regeringsstrijdkrachten hebben woensdag en donderdag verscheidene kampen van de islamistische terreurorganisatie al-Shabaab ingenomen. Daarbij zijn volgens militaire bronnen dertig strijders van de militie gedood. Aan de gevechten namen ook eenheden van de Afrikaanse troepenmacht AMISOM deel, zei een legerwoordvoerder.

Een kamp, Adan Yabaal op zo’n 200 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Mogadishu, was sinds 2007 in handen van al-Shabaab. In de regio Galgaduud werden nog twee andere kampen van de groep vernietigd.

Al-Shabaab gaf via zijn radiostation toe dat er gevochten was. De groep zei minstens 45 regeringssoldaten te hebben gedood, wat door de legerwoordvoerder werd tegengesproken.