Krachtige aardbeving in Pakistan

10 april 2016Leestijd: 1 minuut

ISLAMABAD (ANP) – Een aardbeving met een kracht van 6,6 heeft zondag de noordwestelijke provincie Chitral van Pakistan getroffen. De beving deed zich voor op een diepte van 210 kilometer in een afgelegen en bergachtig gebied bij de grens met Afghanistan en Tadzjikistan.

De aardschok werd gevoeld in de hoofdsteden van beide landen, Islamabad en Kabul. Ook in de Indiase hoofdstad New Delhi en in de Indiase deelstaat Kashmir werd de beving geregistreerd. In New Delhi werd uit voorzorg de ondergrondse enige tijd stilgelegd.

Er zijn nog geen meldingen over slachtoffers of schade in Chitral.

Het gebied werd eind oktober vorig jaar ook al door een beving (kracht 7,5) getroffen. Destijds kwamen meer dan driehonderd mensen om en werden duizenden huizen vernietigd.