‘Israël zal nooit vertrekken van Golan’

18 april 2016Leestijd: 1 minuut

JERUZALEM (ANP) – De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft publiekelijk gezegd dat Israël zich nooit terug zal trekken van de Golanhoogten. Dat deed de premier tijdens een wekelijkse kabinetsbijeenkomst, die dit keer werd gehouden in Ma’ale Gamla, een Israëlische nederzetting op de strategische gelegen Golanvlakte.

,,Het wordt tijd dat de internationale gemeenschap de realiteit aanvaardt”, liet Netanyahu het kabinet tevens per e-mail weten. ,,De Golanhoogten zal altijd in handen van Israël blijven.”

Israël veroverde een deel van het grensgebied tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967 van Syrië. De VN hebben militairen in het gebied om erop toe te zien dat de twee partijen niet weer slaags raken. Ongeveer 20.000 Israëliërs wonen inmiddels op de vlakte.