IS ontvoert burgers na aanval op fabriek

07 april 2016Leestijd: 1 minuut

DAMASCUS (ANP) – Strijders van Islamitische Staat hebben na een aanval op een cementfabriek ten oosten van Damascus mogelijk 250 Syrische burgers, het aantal dat volgens een administrateur in het bedrijf aanwezig was, gevangen genomen en weggevoerd. Familieleden kunnen sinds dinsdag geen contact met hen krijgen.

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten bevestigde donderdag de vermissing van de groep arbeiders maar weet niet hoe groot die is. Het zou om een een vergeldingsactie van IS kunnen gaan wegens het verlies van de oasestad Palmyra.

De overvallen fabriek ligt net buiten al-Dumeir, waar de laatste tijd hevig is gevochten tussen regeringsstrijdkrachten en IS. Bij bombardementen op de stad vielen achttien burgerdoden. De staatstelevisie heeft de vermissing van de werknemers nog niet gemeld, wel dat er strijd wordt geleverd in het gebied.