Grote politieactie bij Brussel

09 april 2016Leestijd: 1 minuut

ETTERBEEK (ANP) – De grote politieactie zaterdag in de Brusselse gemeente Etterbeek is zonder resultaat afgesloten. Dat heeft het Belgische parket laten weten, meldt de Vlaamse zender VRT. Het is niet duidelijk waar de actie tegen gericht was en of het te maken heeft met de aanslagen in Brussel en Parijs.

De actie in de gemeente die grenst aan de stad Brussel, begon rond 12.45 uur. Volgens getuigen werden bewoners geëvacueerd. De politie was met zo’n vijftig man de gemeente ingetrokken. Op daken in de gemeente zouden scherpschutters zijn gezien. Ook speciale eenheden van de explosieven opruimingsdienst DOVO waren betrokken. Rond 14.00 uur was de actie afgelopen. De politie doorzocht volgens Belgische media minstens een pand. Er zou niemand zijn gearresteerd.

Etterbeek is een van de negentien gemeenten van het gewest Brussel en ligt aan de kant van de Europese wijk tegen de stad Brussel aan.