Ex Dutroux wilde zonder toestemming reizen

26 april 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Michelle Martin, de ex-vrouw van de Belgische kinderverkrachter en -moordenaar Marc Dutroux, wilde zonder toestemming reizen naar het buitenland. Het verzoek hiertoe is echter al door een speciale rechtbank afgewezen, meldden Belgische media dinsdag.

Dutroux en Martin werden in 1996 gearresteerd in verband met de verdwijning van zes meisjes. Dutroux kreeg levenslang. Martin werd veroordeeld tot dertig jaar cel voor haar rol bij de ontvoering, verkrachting en dood van enkele meisjes. In de zomer van 2012 kwam Martin onder strikte voorwaarden vervroegd vrij.

Martin wilde graag zonder vooraf goedkeuring te vragen op citytrips gaan in Europa, bij vrienden logeren in Duitsland en Zwitserland, naar de Nederlandse kust, een weekend naar Parijs of naar de Franse Cote d’Azur. En omdat het praktisch lastig is om altijd vooraf toestemming te vragen, verzocht Martin om de controle op te heffen.

Belgische media vragen zich openlijk af hoe Martin de trips wilde gaan betalen, aangezien ze amper schadevergoedingen aan haar slachtoffers betaalt.