EU wacht op Nederland na referendum

07 april 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – De Europese Unie wacht af met welk voorstel Nederland komt over hoe om te gaan met de uitslag van het referendum over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Dat heeft EU-president Donald Tusk donderdag gezegd.

Nederland verwierp het verdrag woensdag. ,,Ik heb kennis genomen van de berichten over de uitslag van het referendum, aldus Tusk. ,,Ik blijf in contact hierover met premier Rutte, aangezien ik moet horen wat voor conclusies hij en zijn regering trekken uit het referendum en wat zijn intenties zijn.’’

De voorlopige uitvoering van het verdrag, dat door de 27 andere lidstaten is geratificeerd, gaat ondertussen door, aldus Tusk.

Rutte zei woensdagavond dat Nederland het verdrag nu ,,niet zonder meer” kan ratificeren. Het kan nog weken duren voor het kabinet met een definitief standpunt komt, zei hij.