Elf doden bij schietpartij op Kaapverdië

26 april 2016Leestijd: 1 minuut

PRAIA (ANP) – Bij een kazerne op Kaapverdië zijn woensdag (plaatselijke tijd) elf mensen doodgeschoten, onder wie acht militairen en drie burgers, meldden de staatstelevisie en politiebronnen. Twee van de burgerslachtoffers waren Spanjaarden. De autoriteiten denken dat een dolgedraaide militair het bloedbad heeft gepleegd. Hij is nog voortvluchtig.

In eerste instantie suggereerden media dat er mogelijk een verband was met drugscriminaliteit. De regering van de eilandstaat voor de kust van West-Afrika wees die lezing echter van de hand.

De Spaanse slachtoffers waren op het eiland Santiago voor reparaties aan een communicatiepost. Het was een van de taken van de dichtbij gestationeerde militairen om die post te bewaken. Volgens de staatstelevisie heeft de politie een achtergelaten auto gevonden met acht kalasjnikovs en munitie erin.