Dictafoon legde aanslag Bataclan vast

15 april 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – De aanslag in de Parijse concertzaal Bataclan is vorig jaar november minutieus vastgelegd. Een bezoeker van het concert van de Eagles of Death Metal had een dictafoon aangezet en verloor die in de hectiek. Het apparaatje legde vervolgens de hele slachtpartij vast, meldt de krant Le Parisien vrijdag.

,,Plat op de grond!”, roept een bezoeker als hij doorheeft dat er terroristen binnen zijn. ,,Droom ik of wat?”, zegt een ander ongelovig. Zeven minuten lang zijn alleen schoten te horen, waarna de terroristen tegenstrijdige bevelen schreeuwen. ,,Ga staan of ik schiet je dood”, roept een van hen. Een ander zegt juist: ,,Liggen of ik schiet.”

,,Jullie bombarderen onze broeders in Syrië en Irak”, verklaren de daders tussen de schoten door. ,,Het uur van de wraak is gekomen.”

Ook is te horen hoe een eerste agent de zaal inkomt, die het vuur opent op een van de daders. Daarop ontploft diens bomgordel.

De terreurbrigade van de Franse politie heeft met de opnames de aanslag tot in detail kunnen reconstrueren.