Canada gaat marihuana legaliseren

20 april 2016Leestijd: 1 minuut

TORONTO (ANP) – De Canadese regering gaat wetgeving introduceren om marihuana uit de criminele sfeer te halen en het recreatief gebruik ervan te reguleren. Dat heeft de minister van Gezondheid Jan Philpott woensdag bekendgemaakt tijdens een VN-bijeenkomst in New York over drugs. De nieuwe wet moet in het voorjaar van 2017 in werking treden.

Premier Justin Trudeau beloofde vorig jaar tijdens de verkiezingscampagne al dat de Liberalen wiet zouden gaan legaliseren in navolging van de Amerikaanse staten Washington en Colorado, maar kon toen nog geen tijdspad noemen. Philpott zei dat de softdrug uit de buurt van kinderen zal worden gehouden en dat de georganiseerde misdaad geen kans zal krijgen te profiteren van de lucratieve verkoop. ,,We weten dat het onmogelijk is dit probleem op te lossen met meer arrestaties.”