Bogotá: FARC blijft handelen in drugs

12 april 2016Leestijd: 1 minuut

BOGOT (ANP/RTR) – De Colombiaanse rebellenbeweging FARC heeft nog altijd geen afscheid genomen van de drugshandel, zoals bij de vredesonderhandelingen is overeengekomen. Dat zegt het hoofd van de Colombiaanse narcoticabrigade. De FARC wakkeren het verzet tegen de vernietiging van verboden gewassen zelfs aan, stelt José Angel Mendoza.

De Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia, zoals de beweging voluit heet, bekostigen hun strijd al tientallen jaren uit de handel in verdovende middelen. Maar tijdens het vredesoverleg met de regering, dat nu bijna is afgerond, sloten de FARC een deelakkoord over de kwestie en beloofden een eind aan de praktijken te maken. De rebellen zegden toe de banden met drugshandelaars te verbreken, de cocateelt de kop in te drukken en de vervaardiging van drugs te helpen bestrijden.